Hemmes Installatietechniek uit Coevorden neemt Technisch Bedrijf Middel over

Hemmes Installatietechniek. Eigen foto

Technisch Bedrijf Middel uit Nieuw-Amsterdam gaat per 1 januari als Middel Installatietechniek verder onder de vlag van Hemmes Installatietechniek uit Coevorden.

Directeur Wim Hemmes meldt dat alle vijf personeelsleden worden overgenomen. Er vervallen geen arbeidsplaatsen. Hemmes Installatietechniek heeft na de overname 37 mensen in vaste dienst.

Het installatiebedrijf van Middel stond sinds 2003 onder leiding van Johan Middel en zijn vrouw Nicolette. Afgelopen 1 oktober kwam hij te overlijden, waarna Hemmes als overnamekandidaat in beeld kwam. ,,Johans zwager Roelof Jipping staat Nicolette het komende kwartaal bij om de overname goed te laten verlopen”, zegt Hemmes. ,,Daarna zal hij zijn werkzaamheden afbouwen.”

Hoe Technisch Bedrijf Middel en Hemmes Installatietechniek tot elkaar kwamen

Harm Middel senior startte in 1933 het familiebedrijf aan de Vaart Zuidzijde 92 in Nieuw-Amsterdam. Na de verhuizing naar de Vaart Zuidzijde 23 nam Bertus Middel het bedrijf in 1961 over. Veel van de werkzaamheden vonden toen al plaats voor de ‘Emmer Centraal Woningbeheer’ kortweg ECW, het huidige Lefier heet. In 1978 werd de BV opgericht en ontstond Technisch Bedrijf Middel. Het overlijden van Johan Middel, alsmede de gewijzigde koers binnen Lefier, leidde tot verkoop van het bedrijf aan Hemmes.

Hemmes Installatietechniek werd in 1974 opgericht door Wout Hemmes en in 2004 is overgenomen door zijn zoon Wim Hemmes. Het bedrijf is gespecialiseerd in de aanleg en onderhoud van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor zowel particulieren, bedrijven en andere diensten, zoals de gezondheidszorg. Ook verduurzaming, met warmtepompen en zonnepanelen, behoort tot het aandachtsgebied van het bedrijf aan de Monierweg in Coevorden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden