Historische joodse dienst in Coevorden trekt tachtig bezoekers

Na 77,5 jaar werd afgelopen vrijdag weer een joodse dienst gehouden in de voormalige Coevorder synagoge. De dienst was op voorhand al bijzonder en dat bleek later ook uit de grote belangstelling. Zo’n tachtig bezoekers woonden de dienst bij.

Onder de belangstellenden waren de achterkleindochter en achter-achterkleinzoon van Comprecht en Marjanne Sanders-Frank en de familie Hekscher. Ruth Hartog-Kosters mocht de kaarsen aansteken en voor haar zoon Amos werd de kinderzegening uitgesproken.

,,Voor alle mensen die de dienst gemist hebben, zal deze in de toekomst nog eens georganiseerd worden”, laat Dirkje Mulder-Boers weten namens de stichting Synagoge Coevorden.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.