Jaap en Alie van Eck uit Geesbrug 60 jaar getrouwd: ‘Thuis staat de muziek altijd aan’

Jaap en Alie van Eck uit Geesbrug zijn 60 jaar getrouwd. Foto: Kristian Elders

Groot feest in Geesbrug, want Jaap (82) en de 78-jarige Alie van Eck zijn zondag 8 maart zestig jaar getrouwd. Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden komt vrijdagmiddag 13 maart langs om het echtpaar te feliciteren.

Alie is een geboren en getogen Geesbrugse en Jaap kwam 217 kilometer verderop ter wereld in het Zuid-Hollandse Westmaas. ,,Mijn vader was er onderwijzer, maar hij verloor zijn werk”, vertelt Jaap. Het toeval wilde dat de leerkracht aan de slag kon bij de basisschool in De Kiel. ,,We verhuisden in die tijd naar Schoonoord. In dat dorp woonden we op een aantal plekken.”

De vader van Jaap werkte na De Kiel als onderwijzer in Geesbrug. ,,Ik leek ook in het onderwijs te gaan werken, maar zag deze loopbaan uiteindelijk toch niet zitten.” Jaap werd vrachtwagenchauffeur en vervoerde jarenlang heel wat vrachten namens Otten Transport. ,,Dat bedrijf was van mijn vader”, legt Alie uit. Zij werkte twintig jaar in de gezinszorg met als verzorgingsgebied de voormalige gemeente Oosterhesselen.

,,Hoe wij elkaar ontmoetten? Toen ik eens op de fiets naar Emmen ging om er naar school te gaan, zag ik Alie met een mand en wasgoed lopen. Dát is een leuke meid, dacht ik. Zij wordt mijn vrouw. En zo geschiedde.”

Druk genoeg

Vele jaren later zijn Jaap en Alie nog altijd samen. Zij wonen tegenover dorpshuis de Tiphof. Het stel is nog druk genoeg. Alie houdt zich graag bezig met fotografie en buigt zich met veel plezier over historische foto’s van het leven in het kanaaldorp Geesbrug. Jaap richtte meerdere verenigingen en clubs op in Geesbrug, met de vereniging voor volksvermaken en de plaatselijke gymnastiekclub als voorbeelden.

,,Het leven hier is gemoedelijk, maar de tijd dat echt iedereen elkaar kende ligt achter ons. En zonder jeugd thuis krijg je nu eenmaal minder mee. Dat is spijtig, maar we komen nog regelmatig in de Tiphof. Thuis staat trouwens altijd muziek aan. Gezellig toch?”

Jaap en Alie van Eck kregen twee kinderen. Zij hebben zes kleinkinderen en elf achterkleinkinderen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden