Spiksplinternieuw park voor Ossehaar in Coevorden in de maak

Het ontwerp van het beoogde park in de wijk Ossehaar. Foto: Gemeente Coevorden

Een compleet nieuw park in de wijk Ossehaar van maar liefst vijf hectare groot met een waterpartij van een halve hectare. De gemeente Coevorden heeft plannen om dit aanzienlijke stukje groen te realiseren in dit stadsdeel.

Dat bevestigt de gemeente Coevorden.

Het park komt op een locatie die oorspronkelijk voor nieuwbouw in aanmerking kwam. Coevorden heeft echter het maximum aantal woningen teruggeschroefd van 180 naar 30 tot 50. De teruglopende huizenbouw heeft te maken met de krimp in de zuidoostelijke regio van Drenthe.

De nog ongeveer tien onbebouwde kavels vroegen daarom om een fatsoenlijke invulling om verpaupering te voorkomen. Samen met de Buurt- Speeltuinvereniging Ossehaar is er gekozen voor een stuk groen in de wijk.

De gemeente presenteert een inrichtingsplan op 5 september, die wordt voorgelegd aan de wijkbewoners. De aanleg start waarschijnlijk eind volgend voorjaar.

In juni 2018 zijn er drie plannen voor een park gepresenteerd, waaruit één definitief ontwerp is gekozen. De gemeente Coevorden neemt straks de aanleg en beplanting van het park. Eventuele verdere aankleding met bijvoorbeeld speeltoestellen is aan de wijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden