Trainers Esra Philips en Wout Feijen volgen Bart Otten op bij vv Sleen

Esra Philips (27) – links - en Wout Feijen (24) staan komend seizoen aan het roer bij vv Sleen. Foto: Freddy Schlimback / vv Sleen

Esra Philips (27) en Wout Feijen (24) staan komend seizoen aan het roer van vv Sleen. Het trainersduo neemt bij de zondag 4e klasser het stokje over van Bart Otten, die na een seizoen afscheid neemt van de club uit Sleen.

Vv Sleen kiest voor twee trainers uit eigen geleding. Philips heeft in het verleden diverse jeugdteams van Sleen onder zijn hoede gehad. Vervolgens ging hij aan de slag als assistent-trainer bij het stad-Groninger Lycurgus en is dit seizoen werkzaam als trainer bij het opbouwteam van vv Sleen.

Feijen heeft door een knieblessure zijn actieve carrière vroegtijdig moeten beëindigen en legt zich nu toe op het trainersvak. Hij is dit seizoen actief als assistent-trainer van de hoofdmacht en verzorgde vorig seizoen ook de trainingen van het vrouwenteam van vv Sleen.

UEFA-C-licentie

Esra Philips is in het bezit van de UEFA-C-licentie en is inmiddels geplaatst op de kandidatenlijst van de opleiding UEFA-B, die volgend voorjaar weer van start gaat. Feijen hoopt aan het eind van dit seizoen het diploma van UEFA-C-trainer te bemachtigen.

Vier seniorenteams

Sleen neem dit seizoen met vier seniorenteams - drie op zondag en een op zaterdag – aan de competitie deel.

,,Het is van groot belang om de huidige groep senioren voor de club te behouden en om beide geledingen van nieuw en jong bloed te voorzien”, zegt een woordvoerder van de club.

menu