Zestiende Grachtenloop op komst: 'Coevorden is een echte hardloopstad geworden'

De start van de Coevorder Grachtenloop in 2018. Foto: Herman Woltersom

Naar verwachting komen zondag ruim duizend hardlopers naar het centrum van Coevorden om mee te doen aan de zestiende editie van de Grachtenloop.

Voorzitter Irma IJdens van de stichting Grachtenloop Coevorden: ,,We zitten gemiddeld rond de 800 deelnemers en hopen de komende jaren door te kunnen groeien. Ook de mix van jonge en oude deelnemers biedt perspectief. Het is niet alleen een evenement voor de senioren, maar ook de jeugdloop is heel populair en tevens doen lopers uit de regio mee. Coevorden is toch een echte hardloopstad geworden. Daar zijn we best trots op."

Aantal wandelaars groeit

De ambitie om te groeien is er zeker, maar realisme overheerst bij IJdens. ,,We zouden er graag een compleet sportevenement van willen maken. Dit in samenwerking met andere sportclubs. De doelstelling blijft om zoveel mogelijk mensen uit de gemeente bij de hardloopsport te betrekken, maar ook bij het wandelen. Het is fijn om te merken dat niet alleen het aantal hardlopers, maar ook het aantal wandelaars gestaag groeit. Deze groep kan kiezen uit de 5 of 10 kilometer."

Toch richt het bestuur richt vooral op de jeugd. ,,Bewegen is voor de lichamelijke ontwikkeling essentieel. Tijdens clinics door loopgroep CoDac (COevorden DAlen Combinatie) raken leerlingen van de basisscholen enthousiast en mogen dankzij subsidie van de gemeente Coevorden de jeugd gratis meedoen."

menu