Zorgboerderij voor volwassenen met autisme opent in Noord-Sleen

Foto: Esther Vliegenthart

De nieuwe zorgboerderij De Marke opent op 20 januari in Noord-Sleen. De kleinschalige dagbesteding is speciaal bedoeld voor wat oudere volwassenen die autisme hebben.

De boerderij is opgezet door Esther Vliegenthart, die onlangs naar Noord-Sleen is verhuisd. Het idee voor De Marke ontstond door haar ervaringen als persoonlijk begeleider van kinderen en volwassenen met autisme.

Vereenzaming

‘In mijn werk zag ik dat er voor de kinderen en jong volwassenen heel veel geregeld is in Nederland. Maar als je boven de 40 komt, autisme hebt en graag onder de mensen wilt komen of jezelf wilt ontwikkelen, dan wordt het moeilijk om iets passends te vinden’, vertelt Vliegenthart.

‘Veel mensen van bijvoorbeeld 60 jaar of ouder kunnen dan bij dagbestedingen terecht waar de gemiddelde leeftijd veel lager ligt. Door het leeftijdsverschil vinden ze geen aansluiting bij de groep. Een andere mogelijkheid die hen vaak geboden wordt, is een plek op dagbestedingen voor demente ouderen en daar past deze groep mensen ook niet tussen.’

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is een feestelijke opening uitgesteld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden