Zussen Britt en Mèrle Douwes uit Coevorden en Nieuw-Amsterdam gaan voor kroontje

Britt (links) en Mèrle Douwes. Foto: Foto Lanting

Ze zijn zussen en doen op vrijdag 10 april mee aan de finale van een missverkiezing. De zestienjarige Mèrle Douwes kwam door de casting van Miss Teen of Drenthe, terwijl de drie jaar oudere Britt zich wist te plaatsen voor de finaledag van Miss Beauty of Drenthe.

De eindstrijd is in de Tamboer in Hoogeveen. Britt maakt ook kans op de titel Miss Intercontinental. ,,Die staat voor een powervrouw met een sterke mening”, weet de finaliste.

Meiden van 15 tot en met 18 jaar doen mee aan Miss Teen of Drenthe, terwijl jonge vrouwen van 19 tot en met 27 jaar zich kunnen inschrijven voor Miss Beauty of Drenthe. De ouders van de zussen zijn gescheiden. Mèrle woont in Coevorden, terwijl Britt Nieuw-Amsterdam als woonplaats heeft. Voorheen woonden de finalisten in Schoonebeek.

Het is vooral de uitdaging die Mèrle trekt. ,,Er zijn veel ogen op je gericht en zelfvertrouwen is gewenst”, vertelt zij. ,,Het scheelt dat ik al heel wat leuke meiden heb mogen ontmoeten. Ook dat maakt deelname leuk!” De finaliste richt zich verder niet op modellenwerk, maar wél op acteren en zingen. De opleiding acteren onder de vlag van het Deltion College in Zwolle past haar dan ook goed.

Eerlijkheid duurt het langst volgens Mèrle, die goede sier maakte op de castingdag in Roden door tijdens de voorstelronde toe te geven dat ze liever de hoofdrol speelt in een bekende Nederlandse film dan dat ze het felbegeerde kroontje draagt. Het is in Hoogeveen geen kwestie van moeten winnen voor Mèrle, die meedoen dus belangrijker vindt. ,,Ik probeer het gewoon en zie vanzelf waar het schip strandt. Laat het vooral een mooie ervaring zijn en ik hoop mijn zus te kunnen zien in de finale! We steunen elkaar door dik en dun als echte vriendinnen en delen alles met elkaar.”

Comfortzone

Britt Douwes kampte de laatste jaren met acne en raakte daardoor onzeker, maar zit nu goed in haar vel. ,,Waarom zou ik niet meedoen? Dat vroeg ik mezelf uiteindelijk af”, zegt zij. ,,Misschien kan ik andere jonge mensen helpen die met hetzelfde probleem worstelen. Verder is dit natuurlijk wel een stap buiten mijn comfortzone, maar juist daarom doe ik mee.”

Britt ziet de vele andere kanshebbers uit Drenthe niet als concurrenten en wil vooral gaan genieten. Zij vindt model zijn vooral leuk om te doen. ,,Ik zie wel wat het modellenwerk mij gaat brengen en hoop vriendinnen over te houden aan dit avontuur.” De Nieuw-Amsterdamse studeert communicatie in Zwolle en wie weet kan zij in de toekomst actief blijven als model.

Het lopen op hakken is voor de relatief lange Britt best nog lastig, maar oefening baart kunst in bijvoorbeeld de woonkamer of op straat. In aanloop naar de grote finale komen de kanshebbers meer dan eens bij elkaar voor bijvoorbeeld catwalktraining, fotoshoots, dansen en sporten. De finale bestaat uit onder meer een openingsdans, voorstelronde en galaronde.

Meer informatie over de kanshebbers en de stemprocedure staat op deze website .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden