Eindelijk durft Priscilla Drost uit Ruinerwold het aan. Moeder start crowdfundactie voor rolstoelbus voor 9-jarig zoontje Kyan

Kyan is volgens zijn moeder een echte pretletter. Foto: Eigen foto

Jarenlang schroomde ze om het te doen, maar moeder Priscilla Drost (34) uit Ruinerwold durft het eindelijk aan. Ze heeft een crowdfundactie opgezet voor haar 9-jarige zoontje Kyan, die vlak na zijn geboorte een hersenvliesontsteking kreeg en daardoor niet kan lopen. Hun grote wens: een rolstoelbus.

„Schrooien zit niet in mijn aard, maar ik heb geen keus”, vertelt Drost aan de telefoon. „Er moet iets gebeuren, want Kyan wordt ouder en zwaarder en ik kan het lichamelijk niet meer aan om hem in de auto te helpen. Hij helpt zo goed mogelijk mee, maar soms valt hij en dat is verschrikkelijk.”

Hernia

Kyan zit vanaf zijn tweede in een rolstoel. Dag in, dag uit tilde Drost haar zoon vanuit de rolstoel in de Peugeot stationcar en weer terug. Funest voor haar rug, want door al het tillen is ze in maart geopereerd aan een hernia en is nu nog herstellende.

In totaal hoopt ze met de actie 30.000 euro op te halen. Een flink bedrag, maar het is net genoeg om een kleine rolstoelbus aan te schaffen, die niet ouder is dan 3 jaar. Alleen dan vergoedt de gemeente de kosten van het aanpassen. ,,Ik hoop dat we een Kangoo of een ander klein busje kunnen aanschaffen. Natuurlijk om een leuk dagje uit te gaan, maar ook voor de vele ziekenhuisbezoeken.”

Kyan werd negen jaar geleden te vroeg geboren. ,,Alles leek goed, een kleine maar gezonde jongen. Toen hij drie weken was, werd hij ernstig ziek. Hij had een hersenvliesontsteking. Wonderbaarlijk genoeg heeft de ontsteking overleefd, tegen alle verwachtingen in. Na veel onderzoek bleek dat hij niet zal kunnen lopen.”

Ondanks dat is Kyan volgens zijn moeder een echte pretletter. ,,Hij is altijd vrolijk en ik gun hem zo een paar mooie uitjes en dat hij fatsoenlijk in de auto kan komen. Het is en blijft een strijder.”

Doneren

Doneren kan hier .

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Wolden