Femmelien de Boer leest schooljeugd in Veeningen voor uit haar eigen kinderboek

Femmelien de Boer-Stapel las woensdagmorgen voor uit haar eigen boek. De kinderen van KC Het Veldboeket hingen aan haar lippen. Foto: Benny Spin

Femmelien de Boer-Stapel uit Veeningen heeft woensdagmorgen haar eerste kinderboek gepresenteerd. Onder haar pseudoniem Susan Jansen, las ze de kinderen van het KC Het Veldboeket in haar eigen dorp voor uit prentenboek Sofie en haar huisje .

Gezeten in de zitkuil van het belevingspad, hingen de kinderen aan haar lippen. Schrijven zit Femmelien in het bloed. Onder haar pseudoniem schrijft ze al enkele jaren een blog op internet over de gewone en dagelijkse dingen in het leven. Als leerkracht in het speciaal onderwijs geeft ze les aan kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Ze weet daarom precies wat er speelt: „Kinderen en boeken horen bij elkaar. De verhalen die ik maak sluiten aan bij de belevingswereld van jonge kinderen en nodigt kinderen uit hun fantasie te gebruiken.”

Het boek is te koop bij een aantal lokale boekenwinkels, waaronder Spijkerman in Zuidwolde, Boekhandel Riemer Barth in Meppel en Pet in Hoogeveen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Wolden