Overleden kroegbaas Albert Hees (81) uit Ruinen krijgt coronaproof een laatste groet

De kist van Albert staat in het café dat hij tientallen jaren bestierde. De familie op 'veilige afstand'. Foto: Martijn Bijzitter/familie Hees

Alle coronamaatregelen ten spijt heeft iedereen uit Ruinen en omstreken zondagmiddag een laatste groet kunnen brengen aan voormalig kroegbaas Albert Hees uit Ruinen. Hij overleed op vrijdag 18 december en is 81 jaar geworden.

De mensen die afscheid wilden nemen van Hees, kwamen in groten getale naar de Brink in Ruinen. Aan de oproep om zoveel mogelijk met de auto te komen, werd massaal gehoor gegeven. Een verkeerschaos werd het allerminst: verkeersregelaars op zowel de omliggende kruispunten als het achtergelegen parkeerterrein, leidden alles in goede banen.

Alles mogelijk gemaakt door vrienden, kennissen en de leden van de biljartvereniging waar Hees jarenlang lid van was.

De geldende coronamaatregelen werden secuur opgevolgd. In kleine aantallen mochten geïnteresseerden op de parkeerplaats uit hun auto stappen en met mondkapjes het café betreden. Binnen speelde de door Hees geliefde jukebox geheel toepasselijk cafémuziek. De familie op veilige afstand. Rondom zijn kist vele rouwstukken, maar ook persoonlijke decoratie, zoals een spel kaarten. Via een strikt looppad werden de mensen weer naar hun auto’s geloodst.

‘Café ‘Hees’

Hees bestierde tientallen jaren Café Brinkzicht in het centrum van Ruinen. Een naam die door de jaren heen in de volksmond veranderde in Café Hees. Inmiddels is de kroeg in handen van zoon Jos en dochter Janien. Al kreeg de condoleance voor de familie een extra zwart randje. Door coronabesmettingen konden Hees zijn vrouw en dochter niet aanwezig zijn.

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Wolden