Werken bij het ‘Leukste restaurant van Nederland’ als je moet horen of je geslaagd bent is geen ramp. Jort Broers (17) uit Uffelte werkt bij De Huiskamer in Ansen en kreeg gisteren het belangrijke telefoontje terwijl hij aan het bedienen was op het terras. Zijn werkgever Pedro Klooster maakte er filmpjes over op TikTok en deze gaan viraal.

Thuis zitten wachten op de uitslag vond Broers maar niks, dus vroeg of hij mocht komen werken. „Jort vroeg heel lief of hij zijn telefoon bij zich mocht houden op het terras”, vertelt Klooster aan de telefoon terwijl het terras vol zit. „Tuurlijk vond ik dat goed. Dat is zoiets belangrijks. Maar wel als hij een dansje zou doe aan tafel.”

Half miljoen views

Klooster filmt Jort terwijl hij rondloopt op het terras en stelt de vraag: mag de telefoon mee of niet? Het filmpje is al honderdduizenden keren bekeken. De restauranteigenaar is dat wel gewend. „Het gebeurt vaker met filmpjes die we plaatsen, soms gaan we over de half miljoen views heen. Vooral met beelden die niet geregisseerd zijn. Dat vinden mensen leuk om te zien.”

Het dansje kwam er, Jort kreeg uiteindelijk het verlossende telefoontje. „Jammer genoeg heb ik dat niet kunnen filmen”, zegt Klooster.

Felicitaties

Dat de beelden hard gingen op social media, had Klooster ook door. „Er zaten gisteravond gasten op het terras die naar Jort vroegen. Het waren geen vaste gasten, maar ze hadden het gezien op TikTok en wilden hem feliciteren.”

De geslaagde haalt vandaag zijn cijfers op op school in Meppel en dus staat Klooster er alleen voor. „Dat heb ik graag voor hem over. Jort begon bij ons in de afwas, maar staat sinds een paar weken in de bediening. Hij is gisteren ook eerder naar huis gegaan, dat was een verrassing, omdat zijn ouders een verrassingsfeestje hielden. Dat kon ik in het filmpje niet vertellen.”

De Huiskamer werd in 2013 en 2019 verkozen tot ‘Leukste restaurant van Nederland’.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Wolden