Rolf en Marieke halen met fietstocht ruim 5.000 euro op voor kinderen met stofwisselingsziekte

Zoontje Liam van Rolf en Marieke van Panhuis lijdt aan een stofwisselingsziekte. Foto: Koen Laureij

Rolf en Marieke van Panhuis hebben zaterdag in totaal 5.115 euro opgehaald met hun actie voor stichting Metakids. De twee fietsten ongetraind 140 kilometer om geld op te halen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten bij jonge kinderen, waar hun zoontje Liam ook aan lijdt.

De fietstocht ging van Zuidwolde naar Nieuwegein. Die 140 kilometer stond symbool voor de verbintenis tussen beide ouders: de route voerde van Mariekes geboorteplaats naar die van Rolf. In totaal doneerde 275 mensen een bedrag aan de actie.

De opbrengst komt ten goede aan stichting Metakids. Het geld wordt door hen geïnvesteerd in onderzoek waarmee metabole ziektes bij kinderen al tijdens de zwangerschap kunnen worden opgespoord en behandeld. „De actie is niet voor Liam zelf bedoeld, maar vooral voor anderen dat zij dit niet hoeven meemaken of een betere behandeling kunnen krijgen,” zei Rolf daar eerder over.


Vervolg in 2021

‘We hebben ons gedurende de volle 140 km enorm gesteund gevoeld’, vertelt Marieke. ‘Door alle gelukwensen via de actiepagina en de persoonlijke berichten via social media , maar zeker ook door de vele donaties. We gaan er over nadenken om ‘Fietsen voor Liam’ in 2021 een vervolg te geven!’


Je kunt deze onderwerpen volgen
De Wolden
menu