Vlaggetjes van verbinding aan de waslijn in Zuidwolde

De eerste vlaggetjes zijn al opgehangen. Foto: Betty Gras

De eerste vlaggetjes zijn op Hemelvaartsdag op gehangen aan een speciale waslijn bij de De Ontmoetingskerk in Zuidwolde. De lijn is gespannen over het kerkplein.

In tien dagen hoopt dominee Betty Gras, van Hemelvaart tot Pinksteren, deze waslijn te vullen met stoffen vlaggetjes. „De vlaggetjes, 22 cm breed, 27 cm diep zijn bedoeld als hoopvol en zichtbaar teken van mensen die zich, op weg naar Pinksteren, met elkaar willen verbinden, hoe verschillend we ook zijn! Op pinkstermorgen hopen we een waslijn vol te hebben met wapperende vlaggetjes. De vlaggenlijn hangt er daarna nog een week en daarna wordt er een duurzame vlaggenlijn van gemaakt die we bij iedere gelegenheid weer tevoorschijn kunnen halen!”

loading

Iedereen kan zijn eigen thuis geknipte vlaggetje komen ophangen „Er is een trap aanwezig en extra knijpers, een stift om eventueel nog een mooie spreuk op te schrijven. Iedereen kan meedoen. Want Pinksteren is het feest van verbinding; dat willen vieren! Ook als een nieuwe start, een feestelijk markeringspunt na een lange, moeizame, voor sommige mensen eenzame winter met corona.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Wolden