Atlas Theater in Emmen brengt theater naar basisscholen met gratis digitaal lespakket

Het Atlas Theater met links de ingang van Wildlands. Foto: DvhN/Andre Broere

Het Atlas Theater in Emmen heeft een speciaal digitaal lespakket ontwikkeld voor basisscholen, waarmee ‘zowel het theater als de beleving naar de scholen worden gebracht’.

Het Atlas Theater wil kinderen door cultuureducatie laten ‘ontdekken en verwonderen, zowel in het theater maar ook gewoon in de klas. Want theater verrijkt, stimuleert, inspireert en verrast’.

Achter de theaterdeuren

Het lespakket bestaat uit filmpjes en opdrachten die leerlingen meenemen ‘in de wondere wereld die schuilgaat achter de theaterdeuren’. Kinderen ontdekken wat er allemaal gebeurt voor bezoekers naar het theater komen: ze leren wat de werkzaamheden van theater-technici, programmeurs, marketingmedewerkers en kassamedewerkers inhouden.

Door leerlingen ingestuurde opdrachten worden door professionals beoordeeld en teruggekoppeld aan de klas. Het lespakket wordt afgesloten met een Theaterquiz.

Gratis aan te vragen

Het lespakket is gemaakt voor de groepen 6 tot en met 8 van de basisschool. Het is door leraren gratis aan te vragen via educatie@atlastheater.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen