Leerlingen van twintig basisscholen in de gemeente Emmen hebben voortaan extra bescherming voor de felle zon als ze op het schoolplein spelen.

Dat kan dankzij schaduwdoeken die KWF Emmen en M&GEZOND! hebben geplaatst.

Wethouder Raymond Wanders onthulde vrijdag het schaduwdoek bij de openbare basisschool in de wijk Angelslo.

De afdeling Emmen van KWF Kankerbestrijding raadt ouders aan om kinderen niet op het heetst van de dag in de zon te laten spelen. Schaduwdoeken kunnen hierbij helpen, thuis maar ook op schoolpleinen waar niet voldoende schaduw is van bijvoorbeeld bomen.

Inmiddels is bekend dat bij kinderen die op jonge leeftijd verbranden later - als ze 30 - 40 jaar oud zijn - huidkanker kan ontstaan. De schaduwdoeken dragen bij aan het beschermen van de kinderen en voorkomen van verbranding.

loading

Smeren, kleren weren

Alle basisscholen in de gemeente Emmen zijn benaderd voor het plaatsen van een schaduwdoek. Twintig basisscholen gingen in op die oproep.

KWF benadrukt dat het naast de doeken gaat om smeren, kleren en weren. ,,Gebruik zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van minstens 30 en smeer daarmee het liefst elke 2 uur in. Ook is het belangrijk dat kinderen met kleding, een zonnebril of petje spelen in de zon en de zon is het meest schadelijk tussen 12.00 en 15.00 uur. Zoek daarom de schaduw op en dat maken de schaduwdoeken ook mogelijk.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen