Dorpshuis Trefpunt Zandpol krijgt 14.000 euro aan donaties

Dorpshuis het Trefpunt. Foto:Google Streetview.

Dorpshuis Trefpunt in Zandpol krijgt van het VSBfonds een donatie van 10.000 euro en van het RC Maagdenhuis en de stichting Brentano Steun des Ouderdoms een donatie van 4.000 euro.

Het geld van het VSBfonds wordt ingezet voor de herinrichting van het dorpshuis – een nieuwe keuken, nieuw meubilair, de plaatsing van zonnepanelen, de aanschaf van een nieuwe licht- en geluidsinstallatie, computers, laptops – en het geld van het RC Maagdenhuis en de stichting Brentano Steun des Ouderdoms voor het verbeteren van de keuken en voor de aanschaf van een computer en tablets.

Computerlessen

Met deze donatie wil het dorpshuis de mogelijkheden voor kwetsbare ouderen om van de open eettafel in het dorpshuis gebruik te maken verbeteren, en kan er gestart worden met computerlessen voor ouderen.

Erkenning

Het bestuur van het dorpshuis beschouwt de bijdragen als een erkenning van het werk dat zij voor de gemeenschap verricht: ,,het in stand houden van een goed functionerend dorpshuis, waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar activiteiten kunnen ontplooien, en in goede verstandhouding met elkaar kunnen leven”.

menu