Dorpskrant Klazienaveen blaast dertig kaarsjes uit

De Veenarbeider. Foto: Jans Jagt

De Dorpskrant Klazienaveen, die bij tienduizend woningen in Klazienaveen en omgeving maandelijks op de deurmat ploft, bestaat dertig jaar.

,,De krant is in die 30 jaar een goed gelezen en vertrouwde krant in de regio geworden. Daar is door een kleine groep medewerkers 30 jaar lang keihard voor gewerkt”, zegt Jans Jagt, die al jaren betrokken is bij de gratis huis aan huiskrant.

Jagt zegt dat er geen sprake is van letterlijk overgenomen persberichten, maar veel achtergrondinformatie. ,,Hoewel het nieuws met name uit Klazienaveen afkomstig is, heeft de Dorpskrant Klazienaveen ook altijd ruimte voor nieuws uit de andere dorpen.”

De Veenarbeider

Onder aanvoering van de krant werden verkiezingen als de Sportverkiezing van Klazienaveen en de verkiezing van Klazienavener van de Eeuw opgezet. ,,Uiteindelijk werd De Veenarbeider door de Klazienaveense bevolking hiervoor gekozen. In 2009 werden de inspanningen beloond met plaatsing van een bronzen beeld in het centrum van Klazienaveen.”

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan besteedt de krant de komende edities aandacht aan lezers die 30 jaar zijn geworden.

De krant wordt maandelijks bezorgd in Klazienaveen, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Barger-Oosterveen, Zwartemeer, Oranjedorp, Barger-Compascuum, Klazienaveen-Noord en Nieuw-Dordrecht.

menu