Eerste steen van nieuwe gebouw Terra Emmen gelegd: 'Brengt levendigheid in de buurt'

De leerlingen die de eerste steen gelegd hebben. Foto: Terra Emmen

In het bijzijn van klasgenoten, leraren, buurtbewoners hebben drie leerlingen van Terra Emmen de eerste steen van hun nieuwe schoolgebouw gelegd. ,,Een mooie symbolische handeling", vertelt Ben van Delden van Brands bouw.

,,De fundering is de basis van het schoolgebouw en daarmee ook de basis van hun opleiding. En met een goede basis kun je ver komen.”

De leerlingen denken ook mee over de invulling van hun nieuwe school. Zo willen ze graag dat het kooklokaal en de kantine met elkaar verbonden worden in het kader van de gezonde school.

Ook willen ze chillbanken in de kantine en vooral veel kleuren. ,,Over ruim een jaar kunnen ze hun school in gebruik nemen”, zegt regiodirecteur Erna Daling. 

Levendigheid

Onno Te Nuyl, voorzitter van Plaatselijk Belang Noordbarge: ,,Ik vind het fijn dat de school in Noordbarge blijft. Het zijn leuke leerlingen en ze brengen levendigheid mee in onze buurt.  Wij gebruiken als buurtbewoners de school voor onze activiteiten en hebben op verschillende momenten mogen meedenken over de nieuwbouwplannen. Het resultaat: Terra krijgt een mooie school en wij het mooiste dorpshuis dat er is."

Duurzaam

Architect Sjoerd Betten heeft een duurzame school ontworpen met onder andere warmtepompen, een sedumdak en zonnecollectoren. Een ontwerp dat is geïnspireerd op de brink en het landschap van de Barger Es. 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
Video
menu