Emmen haalt opnieuw NK tijdrijden binnen (dat dit jaar in Wildlands start)

Tijdrijden. ANP

Het NK tijdrijden komt dit jaar opnieuw naar de gemeente Emmen. Dat is voor de derde keer in acht jaar.

Het kampioenschap start woensdag 17 juni in Wildlands Adventure Zoo. Binnenkort maakt de KNWU het programma en de rest van het parcours bekend. De wielerbond slaat daarvoor de organisatorische handen ineen met Wim Jansen van Jansen Event Sport Management uit Sleen.

‘Goed voor de regionale economie en de amateursport’

Sportwethouder René van der Weide stelt dat professionele topsport goed is voor de regionale economie. ,,Maar het is ook goed voor amateursport. Mensen die mensen zien sporten en daarvan genieten zijn eerder geneigd om ook te gaan sporten.”

Drenthe kan zich dit jaar opmaken voor zowel de wegwedstrijden (rondom de VAM-berg) als het tijdrijden. ,,Het is natuurlijk niet voor niets dat de provincie Drenthe UCI Bike Region is geworden”, zegt algemeen Directeur Thorwald Veneberg van de KNWU.

Organisatie

Voor Wim Jansen gaat een wens in vervulling: ,,In 2012 heb ik bij de start van het NK tijdrijden in het oude dierenpark gezegd dat ik ook graag in het nieuwe park een NK start zou willen organiseren. Dat is nu gelukt.”

Emmen is dit jaar voor de derde keer in acht jaar gastgemeente voor het NK tijdrijden; eerder vond de wedstrijd daar in 2012 en 2015 plaats.

menu