Emmen stelt 100.000 euro beschikbaar aan vrijwilligersorganisaties om na corona weer aan de slag te gaan

Gemeentehuis Emmen. Archieffoto DvhN

Vrijwilligersorganisaties, zoals dorpshuizen, sportverenigingen en cultuurorganisaties in de gemeente Emmen kunnen subsidie aanvragen om na corona weer activiteiten op te zetten. In totaal is er vanuit de provincie 100.000 euro beschikbaar.

Het kan bijvoorbeeld gaan om activiteiten die in het jaar 2021 of begin 2022 georganiseerd gaan worden van sportverenigingen, buurt- of dorpshuizen, scoutinggroepen, gezelligheidsverenigingen en culturele organisaties. Van een yogales tot een cursus bloemschikken. Of van een schilderles tot een sportmiddag.

,,Tijdens de coronacrisis hebben vrijwilligersorganisaties het zwaar. Daarom willen wij, nu de coronamaatregelen binnenkort lijken te versoepelen, meer ruimte geven voor het organiseren van activiteiten”, zegt wethouder Jisse Otter.

Dit zijn de voorwaarden

Het aanvragen van de regeling moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet de activiteit in 2021 of begin 2022 uitgevoerd worden en is het belangrijk om een toelichting te geven over de activiteit waarvoor de subsidie aangevraagd wordt. De regeling is uitsluitend bedoeld voor organisaties die worden gerund door vrijwilligers en bij het Handelsregister/Kamer van Koophandel bekend zijn.

De gemeente stelt dat de subsidie niet is bedoeld om exploitatietekorten in deze periode op te vangen, zoals: huur, onderhoud of verzekering.

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt

Aanvragen - die tot 1 juli kunnen worden ingediend - worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Als het budget op is, dan stopt de mogelijkheid voor het aanvragen van een bijdrage.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen