Emmer hotel bouwt kamers om tot privé-restaurantjes

Hotel ten Cate in Emmen

Hotel Ten Cate in Emmen heeft zes hotelkamers omgebouwd tot privé-restaurantjes. Gasten kunnen er dineren met inachtneming van de coronaregels.

Private dining heet de service, waarbij maximaal vier mensen samen in een hotelkamer kunnen dineren. Zij moeten uit hetzelfde huishouden komen, zodat de 1,5 meter grens voor hen onderling niet uitmaakt. Personeel blijft op afstand en zet het eten op een trolley voor de kamerdeur neer.

,,In elke kamer staat een tafel uit ons restaurant en klinkt er muziek, voor de restaurantsfeer’’, zegt eigenaar Niels ten Cate. ,,Op deze manier kunnen mensen toch gezellig uit eten. Want die behoefte is er wél. Eten thuis laten bezorgen is anders.’’

Aan het privé dineren hangt een prijskaartje van minimaal 200 euro. De huur van de hotelkamer, tussen 17 en 23 uur, kost 50 euro en verder moeten de gasten voor minimaal 150 euro aan eten en drinken bestellen.

Ten Cate wil de service voor langere tijd aanbieden. ,,In ieder geval langer dan een paar weken. Wanneer we weer mogen open, zullen er de eerste maanden nog zeker mensen zijn die voorlopig toch liever apart eten.’’

‘Uit eten mag alleen met gezinsleden, niet met vrienden’

Half maart werd in het Overijsselse Muggenbeet een horeca-ondernemer met hetzelfde initiatief teruggefloten door Koninklijke Horeca Nederland. Ten Cate is niet bang dat dit ook in Emmen gebeurt. ,,Het is uiteindelijk aan de gemeente om te handhaven. En van de gemeente Emmen mogen wij dit doen, als de gasten op hetzelfde adres wonen. Uit eten gaan met vrienden mag dus niet. Ik denk dat het initiatief in Muggenbeet een beetje te vroeg kwam en dat de tijd er nu meer rijp voor is.’’

Volgens Ten Cate, die het private dining woensdag publiekelijk maakte, is er nu al veel belangstelling voor. ,,Direct de eerste dag bezochten al bijna 1200 mensen onze website, terwijl dat de afgelopen tijd 150 per dag was. En de eerste tien reserveringen zijn al binnen.’’

menu