Fotoserie: Koude zaterdagochtend bij carnavalsoptocht in Weiteveen, maar toch bijzonder kleurrijk en gezellig

Carnavalsoptocht Weiteveen zaterdagochtend. Foto: Boudewijn Benting

De carnavalsoptocht in Weiteveen leek grotendeels in het water te vallen en daarbij was de temperatuur ook niet geweldig. Maar toch genoeg lachende gezichten en kleurrijke creaties. Bekijk hierboven een fotoserie van de optocht, gemaakt door Boudewijn Benting.

Het slechte weer zorgt ervoor dat meerdere carnavalsoptochten de komende dagen niet door kunnen gaan of worden verplaatst naar een andere dag. In Weiteveen ging ondanks dat alles gewoon door. De meeste afgelastingen vind je naar het Zuiden.

Onder meer die van zondag in Weert en die van zaterdag in Kwadendamme en Lewedorp in de gemeente Borsele zijn afgelast. Al eerder werd bekend dat de optocht van zaterdag in Eindhoven is afgelast. In de loop van zaterdag werd duidelijk dat die van Stompetoren, Broek op Langedijk, Noordwijkerhout en Culemborg zijn afgeblazen en die in Son en Breugel en Leidschendam-Voorburg zijn verplaatst.

Organiserende verenigingen en gemeenten stellen dat de veiligheid van deelnemers en bezoekers niet kan worden gegarandeerd vanwege de harde wind. Carnavalsverenigingen noemen het besluit de tocht af te gelasten emotioneel maar noodzakelijk gezien het risico.

Windkracht 5 tot 7

De harde wind wordt mogelijk voor meer carnavalsoptochten spelbreker. In meerdere steden wordt gekeken of er maatregelen moeten worden genomen in verband met de weersverwachting. Met name zondag worden harde windstoten verwacht. Weeronline verwacht in Tilburg, Heerlen en Maastricht, waar die dag carnavalsoptochten worden gehouden, windkracht 5 tot 7 met windstoten van 60 tot 90 kilometer per uur.

menu