Gemeente Emmen gaat met jongeren in gesprek over corona

Foto: Shutterstock

Wethouder Robert Kleine (CDA) gaat op woensdag 20 januari met jongeren (12 tot 27 jaar) uit de gemeente Emmen in gesprek over het coronavirus en de maatregelen waar iedereen mee te maken heeft.

‘Voor jongeren is dit een ingrijpende periode; hun leven staat opeens in de wachtstand en dat kan grote gevolgen hebben’, vertelt Kleine. ‘Ik wil heel graag weten hoe het met hen gaat, waar ze behoefte aan hebben en hoe de gemeente daarbij kan helpen.’

De gesprekken komen voort uit een oproep van het kabinet aan gemeenten om meer COVID-dialogen met jongeren te starten, activiteiten te organiseren, te investeren in jongerenwerk en extra aandacht te geven aan de mentale weerbaarheid van jongeren.

Open sessies

In totaal gaat Kleine tijdens vier sessies met de jongeren in gesprek. De eerste twee vinden plaats tijdens twee digitale lesuren op het Carmel College. Daarnaast zijn er twee open sessies waarvoor alle jongeren zich aan kunnen melden: van 16.00 tot 17.30 uur en van 19.00 tot 20.30 uur. Iedereen die mee wil doen kan zich aanmelden viajong@emmen.nl en ontvangt dan een Zoom-link om deel te nemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen