Leerlingen Carmelcollege krijgen les in stadion van FC Emmen

De Oude Meerdijk Foto: Rutger Bronts

Leerlingen van het Carmelcollege in Emmen krijgen vanaf 15 maart les in het stadion van FC Emmen. De leerlingen van de opleiding vmbo basisberoeps- en kaderberoepsgerichte leerweg krijgen één dag in de week les in de businessruimte.

Het stadion is naast de hoofdlocatie aan de Wendeling en locatie Meerdijk de derde plek waar leerlingen les krijgen. De locatie Stadion wordt tot het einde van het schooljaar gebruikt door het Carmelcollege.

‘Bijzondere leerplek’

Louwien Eising, rector van de school, is erg enthousiast over de nieuwe ruimte. ‘Het is een uitdaging om op anderhalve meter les te geven. Daarvoor hebben we gewoon extra ruimte nodig. Gelukkig hebben we die nu gevonden bij FC Emmen. We zijn erg blij dat de club wil meewerken en dit ook als een mooie kans ziet. En zeg nou zelf: het is toch fantastisch om op zo’n bijzondere leerplek les te krijgen.’

Het Carmelcollege werkte al eerder samen met de Drentse eredivisionist, waaronder op het gebied van jeugdspelers. Ook werken beide partijen samen aan de Stichting Naoberschap United, de maatschappelijke tak van FC Emmen.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen