Metamorfose museumboerderij Nabershof in Emmen staat op punt van beginnen

Nabershof. Foto: DvhN

De Nabershof, de oudste boerderij van Emmen (1681), wordt de komende maanden ontwikkeld tot expeditiepoort van De Hondsrug UNESCO Global Geopark.

Er komt een compleet nieuw museum met een expositie over het thema Boeren op de Hondsrug. Verder worden het huidige theehuis en de museumboerderij gerenoveerd en opnieuw ingericht. Alles bedoeld om te vertellen hoe de mens stand heeft gehouden in dit gebied. Vanaf de prehistorie via het ontstaan van de esdorpen naar de landbouw in de huidige periode.

Op vrijdag 13 september trappen ‘t Volk van Grada, De Hondsrug UNESCO Global Geopark en honderd genodigden deze bijzondere metamorfose af. Burgemeester Eric van Oosterhout geeft het officiële startsein. Cathrien Posthumus, manager van De Hondsrug UNESCO Global Geopark: ,,Al heel lang wilden we meer aandacht voor het verhaal van de boeren en de esdorpen op de Hondsrug. Ik ben blij dat we nu deze grote stap zetten.”

De Drentse vereniging ‘t Volk van Grada heeft Museumboerderij De Nabershof, het Theehuis, de Theaterschuur en straks het nieuwe museum in eigendom en beheer.

menu