Het appartementengebouw dat de dorpskern van Nieuw-Dordrecht zou moeten gaan verrijzen.

Negen appartementen op plek voormalig café Bik in hart van Nieuw-Dordrecht

Het appartementengebouw dat de dorpskern van Nieuw-Dordrecht zou moeten gaan verrijzen. Foto: Adelaar Projectontwikkeling

Projectontwikkelaar Jan Kroesen uit Hoogeveen verwacht in maart de vergunning te krijgen om in het hart van Nieuw-Dordrecht appartementen te mogen bouwen. Het initiatief past volgens hem naadloos in het door de gemeente Emmen opgestelde bestemmingsplan.

Kroesen is met zijn bedrijf Adelaar Projectontwikkeling al jarenlang eigenaar van het beoogde bouwperceel, het voormalige terrein van café Bik aan de Klazienaveensestraat.

Hij wil op het braakliggende terrein nabij de rotonde en de plaatselijke supermarkt een complex met drie bouwlagen laten bouwen. Er komen negen appartementen in, met elk zo’n 80 vierkante meter woonoppervlakte en twee slaapkamers. De vraagprijs zal rond de 225.000 vrij op naam gaan bedragen, zegt Kroesen.

Eerdere plannen kwamen niet van de grond

Het is niet het eerste initiatief van Kroesen voor dit perceel. Ruim tien jaar geleden lanceerde hij een plan voor de bouw van 29 zorgappartementen. Veel dorpsbewoners vonden de plek hiervoor niet geschikt, waarna Kroesen met een alternatief kwam: een pand met vijf royale appartementen.

Dit kwam vanwege de crisis niet van de grond. ,,Inmiddels ziet de woningmarkt er een stuk beter uit. Tijd om met een aantrekkelijk nieuw plan te komen’’, zegt Kroesen.

Het voormalige pand van Café Bik ging eind 2007 tegen de vlakte. Het gebouw was aangekocht door woningbouwcorporatie Wooncom (nu Lefier), maar die deed er niets concreets mee. Daarna kreeg Kroesen het perceel in handen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu