Ondernemers in Emmen massaal samen aan de lunch en in gesprek bij Drenthe College

Drie architecten, waaronder DAAD uit Beilen, hebben eerste ideeën voor de nieuwbouw Drenthe College geschetst. De schetsen komen voorbij in het gesprek met de ondernemers over de nieuwbouw.

Meer dan vijftig leden van ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen schuiven maandag 8 februari aan voor een online lunch met het bestuur van het Drenthe College. Onderwerp van gesprek is onder andere de samenwerking in de regio, maar ook de grote nieuwbouwplannen van Drenthe College.

Gastspreker is Hans Boers, directeur van de splinternieuwe Volker Wessels Academy, de nationale bedrijfsschool van het concern, in Schoonebeek.

De lunch voor de ondernemers wordt bereid door de studenten van de horeca-opleiding van Drenthe College en Restaurant Stones en bij ondernemers op de werkplek afgeleverd.

Binding houden

Herman Idema, directeur van Ondernemend Emmen: ,,We willen ons maandelijks programma ‘De OE-Lunchbox’ zoveel mogelijk gewoon door laten gaan, ondanks alle beperkingen die er nog steeds zijn. Online vervangt natuurlijk nooit echt een fysieke bijeenkomst, maar je houdt wel de binding met onze 300 leden in stand en kunt kennis uitwisselen”.

‘Er staat wat te gebeuren in Emmen en omgeving’

Idema is blij met de gasten van 8 februari. ,,Er staat op het gebied van vooral technisch onderwijs nogal wat te gebeuren in Emmen en omgeving. De steeds nauwere samenwerking tussen Drenthe College en NHL-Stenden, de Universiteit van het Noorden, en de groeiende bedrijfsvakscholen. Neem die van Volker Wessels in Schoonebeek die momenteel wordt ingericht. Daar gebeurt echt wat. Mensen komen straks vanuit heel Nederland om daar te worden opgeleid en bijgeschoold. Daar kunnen we als regio ook van profiteren.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu