Harm Jan van Oosten (links) en Harrie Wegkamp in de oude olifantenstal waarin ze cultuurverblijf No Man’s Land willen onderbrengen.

Opening Emmer poppodium in olifantenverblijf schuift op naar voorjaar 2020

Harm Jan van Oosten (links) en Harrie Wegkamp in de oude olifantenstal waarin ze cultuurverblijf No Man’s Land willen onderbrengen. Foto: DvhN

Liefhebbers van de betere popmuziek moeten nog even geduld hebben voordat zij een concertje kunnen bezoeken in het voormalige olifantenverblijf in het Rensenpark.

Emmenaren Harm Jan van Oosten en Harrie Wegkamp staan te popelen om het oude dierenonderkomen te verbouwen tot poptempel en cultuurhuis. In september zouden de deuren opengaan van No Man’s Land, zoals het podium heeft. Op zijn vroegst zal dat nu april of mei 2020 worden.

De gemeente Emmen, eigenaar van het olifantenverblijf, heeft nog geen goedkeuring gegeven aan het initiatief. Ook moeten er nog subsidies en vergunningen worden aangevraagd. ,,Wij zijn nu nog in afwachting van de definitieve plannen en ondersteunen hen hierbij waar we kunnen”, laat woordvoerder Inge Frieso weten. “Daarom kunnen er op dit moment nog geen optredens plaatsvinden in het oude dierenverblijf.”

Van Oosten bevestigt dat een opening in september iets te optimistisch was. “Maar we verwachten er nog dit jaar met de gemeente uit te komen en in januari te kunnen beginnen met de verbouwing.” De eerste activiteiten in het olifantenverblijf worden dan in april of mei gehouden, schat hij.

Geen papieren organisatie

In de tussentijd zit de stichting niet stil en staan er concerten op alternatieve locaties op de agenda. Van Oosten en Wegkamp doen vooral een beroep op hun buurman in het Rensenpark: het Stadstheater. Op 9 augustus trapte No Man’s Land daar af met een optreden van de band Jane Lee Hooker. Voor beide mannen is het vooral zaak om zich te laten zien. “Tot de opening van het olifantenverblijf als poppodium willen we niet bestaan als slechts een papieren organisatie.”

Met de verbouwing van No Man’s Land gaat een bedrag gemoeid van drie ton. Een van de duurste ingrepen is de aanleg van twee extra nooduitgangen. Bezoekers en leveranciers van het poppodium moeten straks gebruik maken van een nieuwe ingang voor het Rensenpark op de plek waar zich nu de bloemenklok bij Villa Lindenhof bevindt. Die komt overigens voor rekening van de gemeente.

Wegkamp en Van Oosten zijn niet de enige partij die een poppodium willen beginnen. Emmenaren Jannet Westebring, Justin Ripassa en Marlow de Kleine hebben hiervoor ook plannen in het voormalige Afrikahuis.

menu