Sportclub Angelslo uit Emmen doneert oude voetbalkleding aan Gambia via stichting uit Coevorden

Voetbalkleding uit Emmen in Gambia. Eigen foto

SC Angelslo heeft een stapel oude voetbaltenues gedoneerd aan Gambia. De stichting Bennie helpt Gambia uit Coevorden zorgt ervoor dat de tenues terecht bij de lokale bevolking in het West-Afrikaanse land.

In de afgelopen periode hebben leden van sc Angelslo de ‘voetbalvrije’ periode aangegrepen om de voorraadkasten eens flink op te ruimen en uit te zoeken. In diverse kasten werd flink wat oude kleding gevonden.

De donatie kwam via de zussen Johanna Rieks en Jannie Harm van de stichting terecht in Gambia. Ze zamelen niet alleen kleding in, maar ook schoenen, speelgoed en knuffels voor de lokale bevolking. Het tweetal probeert ook het lokale ziekenhuis te voorzien van verband, medicatie, luiers, handdoeken en overige zaken.

Coevorder stichting heeft eigen loods in de hoofdstad van Gambia

De goederen worden per container via Rotterdam naar Afrika verscheept. Na zo’n zes weken komen de spullen aan in de haven van Banjul, de hoofdstad van Gambia. Daar heeft de Coevorder stichting een eigen loods om de spullen in op te slaan.

Rieks en Harm zorgen er voor dat de kleding en andere spullen op de juiste plek terecht komen. Zelf bezoeken ze minstens een keer per jaar het land. De teams die de voetbalkleding ontvangen, spelen vaak direct een wedstrijd in hun ‘nieuwe’ tenues voor de vrijgevige dames.

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen