Vijfde energiecongres in Emmen draait om samenwerking: 'Stroomt er straks waterstof door ons gasnet?'

Het Atlas Theater in Emmen. Archieffoto DvhN

De vijfde editie van het ‘New eMMergy congres’ in het Atlas Theater in Emmen staat donderdag 7 november in het teken van samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid.

Na de opening door wethouder Guido Rink spreken Focco Vijselaar (directeur-generaal bedrijfsleven en innovatie, ministerie van Economische zaken en klimaat), Ton de Jong (managing director ECN-TNO), David Smeulders (hoogleraar Energietechnologie TU Eindhoven) en Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland).

Eerste waterstofwijk van Nederland in Hoogeveen

Tijdens het congres zijn korte netwerksessies en pitches over ‘Drenthe 4.0’, ‘De eerste waterstofwijk van Nederland in Hoogeveen’, ‘Een bijzondere oplossing om geothermie op groter schaal kosteneffectief te kunnen toepassen’, ‘Hoe gezorgd kan worden voor een substantiële vermindering van de uitstoot van stikstof door mest uit de agrarische sector direct te verwerken tot groen gas en 30.000 huishoudens groen gas kan leveren’.

Kennissessies die o.a. aan de orde komen zijn: ‘Stroomt er straks waterstof door ons gasnet?’ ‘Groene waterstof als booster voor de regionale energietransitie.’ ‘Mind the gap in human capital.‘

Het complete programma is te lezen via deze link .

Interactief debat

Aan het eind van de middag gaan gedeputeerden Nienke Homan, Tjisse Stelpstra en Tijs de Bree met elkaar en aanwezigen in debat over de RES agenda.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu