Arjan Vosseberg van Boschzicht in Echten is nieuwe eigenaar eetcafé De Beurs in Hoogeveen

Arjan Vosseberg (links) ontvangt symbolisch de sleutels van De Beurs uit handen van Roel Wink. Foto: Andre Weima Fotografie

Eetcafé De Beurs heeft een nieuwe eigenaar. Na 34 jaar hebben Roel en Marjan Wink het stokje overgedragen aan Arjan Vosseberg, die tevens eigenaar is van café-restaurant Boschzicht in Echten.

,,Het is geen ideale tijd om een zaak over te nemen”, erkent Vosseberg, die door de tweede lockdown een pittig halfjaar achter de rug heeft. Toch hoefde hij niet lang na te denken op het moment dat hij hoorde dat Roel en Marjan zich over de toekomst van De Beurs aan het beraden waren. ,,Het zou zonde zijn als De Beurs zou vertrekken uit de Grote Kerkstraat”, vindt Vosseberg. De Grote Kerkstraat heeft de ondernemer uit Echten bovendien altijd al aangetrokken. ,,In de jaren ’60 opende mijn oom Roel Fleer er al een café en het Koetshuis was van mijn nicht. Het Koetshuis is onlangs verhuisd naar The Kitchen aan de Hoofdstraat, maar met de overname van De Beurs komt Vosseberg dus terug in de Grote Kerkstraat”, zegt hij met een lach.

Roel en Marjan Wink zijn beiden 60 jaar en waren geenszins van plan om nu al te stoppen met De Beurs. Door omstandigheden, oftewel de coronacrisis, liep alles anders. ,,Dat Arjan De Beurs wil overnemen komt voor ons daarom alsnog op een goed moment. Het is een mooie kans voor beide partijen”, vindt Roel..

Vosseberg pacht de zaak in eerste instantie. Het plan is, na een aantal jaren en indien mogelijk eerder, over te gaan tot koop. Vosseberg: ,,Ik heb er het volste vertrouwen in dat het weer druk wordt in de horeca nu wij weer open mogen zijn.”

Vijftien medewerkers voor coronacrisis

Voor de coronapandemie waren er, naast Roel en Marjan, vijftien mensen werkzaam bij De Beurs. Dat zijn er inmiddels nog maar twee. Het gaat om twee personen die in de bediening werken. Zij worden door Vosseberg overgenomen. Omdat Boschzicht inmiddels een geoliede machine is, kan Vosseberg zijn tijd deels in De Beurs steken. Ook zal een aantal medewerkers vanuit Echten straks in Hoogeveen aan de slag gaan. ,,Diverse jongens in de keuken hebben in het verleden ook bij De Beurs gewerkt.” Het personeel is enkele weken geleden al ingelicht over de overname. Zij reageerden volgens Vosseberg positief.

,,De Beurs blijft De Beurs. Dus de naam blijft hetzelfde en ook het concept van eetcafé verandert niet. Het is de huiskamer van Hoogeveen, waar je kunt borrelen en eten. Dat blijft zo. De Beurs staat dicht bij Boschzicht qua uitstraling, maar ook als je kijkt naar de menukaart. Dat maakt ook dat ik het er bij kan doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes gaat worden.”

‘Verschrikkelijk mooie tijd’

Roel en Marjan zeggen terug te kijken op ,,een verschrikkelijk mooie tijd.” Marjan: „We zijn als hotel begonnen, hebben ook nog een bar gehad en zijn dus uiteindelijk een eetcafé geworden. De beurs was ons levenswerk. We hadden veel vaste gasten. Mensen die hier kwamen toen ze zelf jong waren, en hier nu komen met hun eigen kinderen. Dat is toch geweldig?! We hebben met velen van hen een goede band. Dat gaan we zeker missen, maar we blijven velen ook zeker nog zien.”

Het ondernemersechtpaar heeft er alle vertrouwen in dat De Beurs met Arjan een mooie toekomst tegemoet gaat. ,,Arjan is een mooie en goede ondernemer.” Wat zij zelf gaan doen? Marjan: ,,Wij zijn te jong om niets te doen, dus wij gaan niet achter de geraniums zitten. Roel zal ongetwijfeld weer als kok aan de slag gaan en ik zoek ook weer een baan. Dat gaat vast goed komen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen