Dit jaar toch Pulledagen in centrum van Hoogeveen

Pulledagen in Hoogeveen. Foto: Andre Weima Fotografie

De Pulledagen gaan dit jaar toch door, dat heeft het Centrummanagement gistermiddag besloten in overleg met de gemeente. De eerste Pulledag is op donderdag 16 juli en de laatste op 20 augustus.

„Oorspronkelijk zou 9 juli de eerste Pulledag gehouden worden, maar dat is niet haalbaar”, vertelt Jan Mark Dierckxsens van het Centrummanagement. „De gemeente heeft beloofd dat we versneld vergunningen krijgen. We moeten nu op korte termijn een plan maken, waarin we voldoen aan 3-4 pagina’s coronavoorschriften, inclusief een uitgewerkte plattegrond.” Een hele klus maar de ondernemers gaan ervoor.

De zes Pulledagen worden uiteraard wel wat anders als andere jaren omdat er rekening gehouden moet worden met tal van regels om mogelijke verspreiding van het coronavirus tot een minimum te beperken. Dierckxsens: „Alle kramen moeten bijvoorbeeld anderhalve meter uit elkaar staan en we boeken geen grote muziekgroepen of andere entertainment waardoor opeenhopingen van bezoekers zouden kunnen ontstaan. Daarvoor zouden we uiteraard geen vergunning voor krijgen. Wat betreft standhouders en entertainment is het geen probleem om alles te vullen. Die staan in de rij. De vraag is: hoe doen we het veilig. Het wordt de komende weken zoeken wat kan. De laatste Pulledag is 20 augustus, over 8 weken. Dan kan de wereld er weer anders uitzien.”

Het succes van de Pulledagen hangt ook af van het verantwoordelijkheidsgevoel van de bezoekers van de Pulledagen. Dierckxsens: „Die moeten ook discipline tonen en oppassen met afstand. We hebben in het Hoogeveense centrum het voordeel dat we brede straten hebben en er zijn al veel maatregelen genomen.”

De komende dagen gaat het Centrummanagement in overleg met de standhouders van de warenmarkt op donderdag. „Het besluit om door te gaan is gistermiddag genomen, er moet echt nog veel overlegd worden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen