Green Planet en Gien Planet weer om tafel

Tankstation Green Planet bij Pesse. Foto: Duncan Wijting

Sinds enkele maanden wordt er achter de schermen gewerkt samen met wethouder Jan Zwiers aan het op gang krijgen van gesprekken tussen Edward Doorten van Green Planet en actiegroep Gien Planet.

Om het proces niet te storen heeft Gien Planet daarom gekozen voor ‘radiostilte’. Er is inmiddels enige voortgang geboekt, laat de actiegroep weten. Eind april zijn de eerste constructieve stapjes gezet en is voor het eerst inhoudelijk gesproken over aanpassing van plannen voor Green Edge om het zo voor Pesse en omgeving een acceptabel plan te maken waarvoor wel draagvlak is.

Hoop

„Al met al zijn we bijna 1,5 jaar verder sinds we onze zienswijzen op het bestemmingsplan hebben ingediend en zijn we in ieder geval op het punt aangekomen dat we inhoudelijk over zaken kunnen praten, rechtstreeks met Edward Doorten. Dat geeft ons hoop om nog in 2021 tot een afronding te komen van dit slepende proces.”

Gien Planet geeft aan dat er nog vele stapjes moeten volgen. Over de inhoud van de gesprekken wordt nog niets openbaar gemaakt. „We hebben afgesproken om nog geen inhoudelijke mededelingen te doen. Daarvoor is het nog te vroeg en zijn de zaken nog te weinig concreet.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen