IVN Slootjesdag wijst uit: het zit wel snor met de vijver in het Steenbergerpark in Hoogeveen

Drukbezochte IVN Slootjesdag in het Steenbergerpark. Foto: Andre Weima Fotografie

De landelijke IVN Slootjesdag en tegelijk het onderzoek naar de waterkwaliteit en het leven in de sloot, daar werd ook in Hoogeveen dit jaar weer aan meegedaan.

Vorig jaar ging de Slootjesdag niet door, maar dit jaar is alles dusdanig aangepast dat het mogelijk was voor iedereen. „En dat hebben we geweten. Zonder dat er ook maar een persbericht de deur uit is gegaan liep het storm met de aanmeldingen”, vertelt Grietje Loof van IVN Hoogeveen enthousiast. „Gelukkig is er genoeg ruimte en water in het Steenbergerpark. We werkten met determinatietafels, daar konden we samen ontdekken wat er allemaal aan beestjes was gevangen. Het gaf heel wat leuke reacties en wat kunnen we ons allemaal verwonderen over het leven in het water.” De troebelheid van het water in de vijver werd vooraf gemeten aan de hand van een zogenaamde secchi schijf en de vangst van allerlei soorten waterbeestjes gaf wel aan dat het wel snor zit met deze vijver.

‘Wat hebben we dit gemist’

Grietje Loof: „Het was een hele fijne, ontspannen en plezierige middag. We hoorden maar wat vaak ‘Wat hebben we dit gemist, hoe heerlijk is het dat dit weer kan’. En zo is het. We hebben met elkaar genoten en voor de IVN-vrijwilligers was dit een hele opsteker want we kunnen weer leuke activiteiten organiseren.”

loading

loading

loading

loading


Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen