Ondernemers in winkelcentrum De Weide in Hoogeveen tegen komst van nieuwe Aldi-supermarkt

Foto: Jilmer Postma

De ondernemers in winkelcentrum De Weide in Hoogeveen zijn tegen de komst van een Aldi-supermarkt. De komst van de supermarkt is geregeld door de gemeenteraad van Hoogeveen in het bestemmingsplan Uitbreiding winkelcentrum De Weide. De ondernemers stapten vrijdag naar de Raad van State om het plan van tafel te krijgen.

De winkeliers achter de bestaande supermarkten in het winkelcentrum, de Albert Heijn en de Coop, vrezen voor ‘overbewinkeling’. Daarnaast heeft de gemeente volgens de ondernemers van het winkelcentrum de behoefte aan nieuwe winkelruimte verkeerd berekend. „De komst van een prijsvechter kan ook zorgen voor het op de fles gaan van speciaalzaken, de bakker of de slager”, schrijven ze in een persbericht. Ook zouden er al teveel Aldi’s in Hoogeveen zijn. De vestiging in winkelcentrum De Weide wordt de vierde.

Voorstander van het plan

De komst van de nieuwe supermarkt kan ook op positieve reacties rekenen, zoals van dierenarts Henk Jan de With van dierenartsenpraktijk Hoogeveen. De bouw van de Aldi is gepland op de locatie waar nu de praktijk zit, maar er is een plan voor het bouwen van een nieuwe praktijk. „We kunnen niet meer vooruit en zijn er erg aan toe om nieuw te bouwen”, vertelde De With vrijdag.

De Raad van State doet binnenkort uitspraak over de zaak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
menu