Oud-Hoogevener Thomas Bulten woont in met corona besmet Lombardije: 'Het is een lastige situatie'

Thomas Bulten. Foto: Eigen foto

De Hoogeveense Thomas Bulten reisde eind december zijn grote liefde achterna en woont net drie maanden in Italië. Hij woont in Moglia, in de onderste punt van Lombardije en zit dus midden in het corona-gebied. Met Thomas, zijn verloofde en zijn schoonfamilie gaat het goed. ,,Boodschappen doen ging tot zondag nog prima.”

Thomas mag zijn thuisland sowieso tot en met 3 april niet uit. ,,We zijn zelf niet ziek, maar in aanraking komen met mensen die het corona-virus hebben, is zo gebeurd. Ik ben zelf niet al te bang, maar ik heb geen zin om onnodige risico’s te lopen. Niet zozeer voor mijzelf, maar wel voor de mensen in mijn omgeving hier. Je weet met dit virus niet of je het hebt of niet, totdat je of wakker geschud wordt door de symptomen. Binnen twee weken weet je pas of je het hebt of je moet een test ondergaan waaruit het blijkt.”

Andere keer naar Nederland

Thomas en Maria Eugenia, zijn verloofde, hadden een vlucht geboekt voor 20 maart voor een kort weekend Hoogeveen, maar in overleg met zijn familie heeft Thomas contact opgenomen met KLM. ,,Die boden gelukkig door deze omstandigheden voor alle ticketsoorten een alternatief, dus hebben we de vluchtprijs als coupon teruggekregen voor een ander moment. We gaan dus een andere keer.”

Strengere controles

Het is volgens de oud-Hoogevener een lastige situatie waarin ze verkeren. ,,Sinds begin februari worden er steeds meer mensen besmet met het virus. Het komt ook dichter naar Moglia toe. Hier is tot nu toe gelukkig nog niemand besmet. Veel mensen gaan hier gewoon nog naar hun werk. Het mag van mij nog wel wat strenger worden. Het is nog niet zo goed duidelijk wat gesloten is en wat niet. We zien wel hoe het loopt.”

menu