Wandelen langs hotspots van Hoogeveen: Maikel Rabbers houdt stadswandeling met hapje en drankje als pilot

Maikel Rabbers. Eigen foto

Heerlijk ergens eten en daarna de kroeg in rollen. De Hoogeveense Maikel Rabbers van het bedrijf Goedgecurd heeft er zin in, maar het kan natuurlijk niet. Maar wat kun je dan wel in deze tijd? Hij bedacht binnen enkele dagen een stadswandeling van ruim 6 kilometer met afgewisseld een hapje en een drankje bij enkele Hoogeveense horeca-ondernemers. Zaterdag en zondag staan de eerste wandelingen gepland. 120 man kan per dag meedoen.

Rabbers bedacht het plan twee weken geleden, zat de dag erna met de horeca-ondernemers en Centrummanagement om tafel en vandaag gaf de gemeente Hoogeveen een klap op zijn uitgewerkte idee. ,,Dat gaat nu werkelijkheid worden”, zegt Rabbers blij. ,,In Emmen, Assen en Zwolle worden soortgelijke wandelingen georganiseerd en Hoogeveen valt onder dezelfde veiligheidsregio. Ik heb het plan goed onderbouwd, er ligt een stevig fundament onder. We houden natuurlijk de maatregelen van het RIVM in acht en zorgen dus voor anderhalve meter afstand. Meedoen is veilig.”

De Hoogevener doet het vooral om voor wat reuring te zorgen in deze coronatijden. ,,De horeca heeft het moeilijk. De natte horeca nog meer dan de droge horeca. Die kunnen gelukkig nog iets doen. Daarom heb ik enkele ondernemers hierbij betrokken. Er is een wandelroute uitgestippeld waarbij de deelnemers langs enkele hotspots in Hoogeveen wandelen. Dit in samenwerking met de Historische Kring Hoogeveen. Zo heeft deze wandeling ook nog een mooi educatief karakter.”

Tickets

De kaartverkoop is van start gegaan voor de wandelroute. Tickets kosten 4 euro en kunnen besteld worden via www.stadswandelinghoogeveen.nl. De deelnemers krijgen vrijdagavond de uitgestippelde route en de menukaart. ,,Starten kan op elk moment van de dag, maar let op: de deelnemende horeca heeft tussen 13.00 en 17.00 uur alles klaar staan. De deelnemende ondernemers bieden een hapje en een drankje aan voor 5 euro. Dit maakt het voor de deelnemers ook extra leuk om wat uit te geven; ze steunen de horeca.”

Rabbers hoopt deze wandelingen vaker te kunnen ondernemen. Deze twee dagen zijn een pilot. Deelnemers starten in tijdvakken en kunnen op ieder punt van de route starten. ,,Wie weet is het zo’n succes en kunnen we dit vaker doen. Het is gewoon fijn dat er wat gebeurt in Hoogeveen. De route loopt zoveel mogelijk om en door het centrum van Hoogeveen. Niet onbelangrijk: als er meerdere edities georganiseerd worden zullen alle horecaondernemers de mond gegund worden. Aanmelden daarvoor kan via info@stadswandelinghoogeveen.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen