‘Ik probeerde niet face first naar de grond te gaan tijdens een fotoshoot’ (dagboek van Daphne van Ditshuizen, finaliste The Voice of Holland)

Daphne van Ditshuizen Foto: Martijn Bijzitter

Inwoners van Meppel of regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week Daphne van Ditshuizen uit Havelte. Zij stond dit jaar in de finale van The Voice of Holland.

In dit rare tijdperk is de entertainment-industrie niet de meest vlotte business. In deze stille periode, waarin ik geen school en geen optredens meer heb, wil ik jullie graag meenemen in een week waarin ik ondanks de coronamaatregelen toch nog de vruchten probeer te plukken van mijn avontuur bij The Voice of Holland. Sinds school is gestopt, heb ik mijn kamer in Utrecht weer verlaten voor mijn slaapkamer bij mijn ouders thuis in Drenthe.

Zaterdag 1 augustus

Op deze warme dag sta ik vroeg op. Het is tijd om wat frisse lucht in de natuur op te snuiven op mijn vroegtijdige mid-life crisis aankoop: een paard, met ironisch genoeg de naam Happy.

Een 8-jarige kwpn’er (Koninklijk Warmbloed Paard Nederland, red.) die ik twee maanden geleden heb aangeschaft. Nadat we bijna drie uur door het bos hebben gesjouwd, sluit ik de dag af met een familiebarbecue om de verjaardag van mijn oom te vieren. Gelukkig mogen we toch weer een klein beetje feest vieren.

Zondag 2 augustus

De zondagochtend besteed ik aan één van mijn grootste passies in het leven: slapen. Ik ben echt een avondmens, maar de ochtend sla ik liever over. Als ik uiteindelijk dan toch uit bed rol, ga ik met mijn ouders en mijn zusje het water op met ons bootje.

Op de Stille Belter zijn we ‘smiddags aan het waterskiën en wakeboarden. Dat laatste heb ik vrij recent pas opgepakt en gaat nog vaak gepaard met onvrijwillige salto’s, flikflaks en natuurlijk: spierpijn.

Maandag 3 augustus

Vandaag reis ik helemaal af naar Rotterdam. Met inzet van de coronamaatregelen zijn mijn boekingen gecanceld, mijn repetities terug gedraaid en is mijn tour (vooralsnog) verplaatst.

Gelukkig kunnen we nog wel muziek maken en dat doen we vandaag in een studio in Rotterdam. Samen met songwriter J. Ward Brew en producer Erah werk ik aan mijn volgende (en eerste solo) single, de opvolger van het duet ‘Picture on the Wall’ die begin juli uitkwam. Na de schrijfsessie vergaderen we kort over onze plannen met de single en over onder andere de releasedatum. Yes, dit is dus de teaser!

Dinsdag 4 augustus

Voor het eerste in een lange tijd wissel ik mijn quarantaine-kloffie om voor iets wat modebewuster is. Vandaag ga ik op stap met Tim Kamphuis, (gitarist, songwriter) en Maud-Elise, (fotograaf, conceptontwikkelaar) We rijden naar Frederiksoord, waar een open kas staat die we als locatie gebruiken voor het opnemen van audio en een videoclip voor twee covers die op Youtube worden gepost. Zeker in deze tijden is social media erg belangrijk in mijn vak, dat merk ik vooral na The Voice.

Woensdag 5 augustus

Ik mag weer op stap met Maud (Be Maud) deze keer voor een fotoshoot.

We spelen met de infamous ‘golden hour’ in een weiland terwijl ik tevergeefs probeer niet face first naar de grond te gaan op mijn net iets te hoge hakken in net iets te lang gras. Ik ben lange tijd erg oncomfortabel geweest met fotografie, maar daar heb ik zeker vandaag geen last van. Maud is een ontzettend getalenteerde fotografe die het echt leuk maakt om te poseren en nieuwe, gekke dingen te proberen.

Donderdag 6 augustus

De temperaturen waren al niet te min afgelopen week, maar vandaag lijkt het begin van een hittegolf. Mijn moeder en ik maken op deze donderdag optimaal gebruik van het warme weer door te beginnen met verbouwen van het nieuwe appartement van mijn zusje, die zelf aan het werk is. Met veel passie vernietigen we de paarse vloerbedekking, en het oranje laminaat dat zich daar onder verschuilt. Het duurt niet heel lang voordat overal het zweet uitbreekt. (sorry voor dat beeld)

De roze muren moeten maar even op zich laten wachten…

Je kunt deze onderwerpen volgen
Nieuws Meppeler Courant