Anouk over 'vooropgezette' finaleplaats van Daphne in The Voice of Holland: 'Het was een flater'

Anouk. Foto: RTL

Ondanks dat het optreden van Daphne van Ditshuizen uit Havelte in de halve finale van The Voice of Holland niet vlekkeloos verliep, mag ze dankzij de publieksstemmen door naar de finale. Dat schoot bij coach Anouk in het verkeerde keelgat: ,,Je zou bijna zeggen dat het vooropgezet is.”

In de halve finale van The Voice of Holland strijden talenten uit verschillende teams tegen elkaar om door te mogen naar de finale. Het publiek kiest de winnaar. Ondanks de fouten die Daphne maakte, mocht Daphne toch door naar de finale. Sanne, de pupil van Anouk, moest hierdoor The Voice verlaten.

‘Het was een flater’

Anouk heeft al vaker laten doorschemeren dat ze niet veel opheeft met publieksstemmen en herhaalde dat gisteravond weer: ,,Als je het volk laat stemmen, dan gebeuren dat soort dingen soms. Boutformat .”

Ze ging echter nog een stapje verder en trok de stemprocedure in twijfel: ,,Het was een flater. Je zou bijna zeggen dat het vooropgezet is, dat kan bijna niet.”

Bullshit

Die opmerking schoot bij presentator Martijn Krabbé in het verkeerde keelgat. Als door een adder gebeten, reageerde hij: ,,Dan kan je niet zeggen.” Anouk liet zich de mond niet snoeren en stelde: ,,Ik kan het wel zeggen. Het was gewoon bullshit.”

Martijn probeerde vervolgens nog het format te verdedigen, maar Anouk wilde er verder geen woorden meer aan vuil maken.

Finale

Stef Classens en Emma Boertien uit Team Waylon, Daphne van Ditshuizen uit team Ali B en Sophia Kruithof uit team Anouk nemen het komende week in de grote finale op tegen elkaar. Lil Kleine zit er dan voor spek en bonen bij. Zijn talenten werden vrijdagavond allemaal naar huis gestuurd.

menu