Bé Hagedoorn viert bijzonder jubileum: 50 jaar in dienst

Bé Hagedoorn is 50 jaar in dienst. Foto: Anja Hagedoorn

Bé Hagedoorn (65) uit Meppel beleefde maandag een wel heel bijzonder jubileum: hij is 50 jaar in dienst bij dezelfde werkgever. Een mijlpaal die tegenwoordig niet vaak meer wordt bereikt.

Op 15-jarige leeftijd schrijft de Meppeler zich in voor de middelbare technische school (mts), maar dat doen meer jongeren destijds en vol was vol. “Dan maar aan het werk”, denkt Bé en zo komt hij als assistent monteur bij Croon TBI techniek in Meppel terecht.

Kneepjes

De jonge werknemer leert de kneepjes van het vak. Samen met zijn collega’s is hij verantwoordelijk voor alle elektra in en om Isala in Meppel en later ook in Zwolle. Daarbij gaat het om ‘alles met een stekker of een aan- en uitknop’. Door de jaren heen ontwikkelt Bé zich en klimt hij uiteindelijk op tot projectleider. Inmiddels gaat hij niet meer zelf op pad om problemen op te lossen, maar stuurt hij de teams aan.

Feest

Een groot feest stond eigenlijk niet op de planning. Toch is Bé blij verrast als hij maandagochtend op zijn werk komt: zijn kantoor is helemaal versierd met vlaggetjes en ballonnen. ‘s Avonds staat er ook een klein feestje op de planning. Vrienden en familie komen langs om de jubilaris te feliciteren.

Een volgend jubileum zit er overigens niet in voor Bé, want in januari gaat hij met pensioen. Hij heeft het naar zijn zin op zijn werk, maar vindt het mooi geweest. “Het is tijd om leuke dingen te gaan doen. En nog een paar kleinere klussen tussendoor misschien.”


Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel