Bouw Meppeler ziekenhuis bereikt hoogste punt

Erwin Duits, voorzitter Raad van Bestuur bij Noorderboog en Roel Venema, lid Raad van Bestuur bij Isala hijsen in dichte mist de vlag. Pedro Sluiter

De 250 mensen die op de bouwplaats van het nieuwe gebouw van Isala Meppel en Noorderboog werken, vierden donderdagmorgen een bescheiden feestje. Na een bouwtijd van negen maanden werd het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt.

Geheel volgens de traditie werd het bereiken van het hoogste punt gevierd, al gebeurde dit deze keer digitaal. De 250 medewerkers ontvingen een traktatie.

Omdat er door corona geen festiviteiten op de bouwplaats georganiseerd kunnen worden, is ervoor gekozen een film op te nemen. In deze film is gezamenlijk stilgestaan bij de bouw van het nieuwe ziekenhuis en het nieuwe revalidatiecentrum en hoe het er in de toekomst uit komt te zien. Daarnaast werd het hoogste punt gemarkeerd door het hijsen van de vlag door Erwin Duits, voorzitter Raad van Bestuur bij Noorderboog en Roel Venema, lid Raad van Bestuur bij Isala.

Met de bouw van het nieuwe ziekenhuis en revalidatiecentrum in Meppel kunnen inwoners uit de omgeving straks voor ziekenhuis- en revalidatiezorg terecht in één van de modernste ziekenhuizen van Nederland. Zo wordt de nieuwbouw het eerste all-electric ziekenhuis van ons land. Het ziekenhuis heeft een oppervlakte van 17.583 vierkante meter en de geriatrische revalidatiezorg van Noorderboog 5.337 vierkante meter.

Het is de verwachting dat het gebouw in 2022 in gebruik kan worden genomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel