Voor de vierde keer binnen een jaar zijn bij Restaurant De Nije in Nijeveen hoge en lage buitenlantaarns gestolen. In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de horecagelegenheid op de hoek van de Dorpsstraat en Rijksweg opnieuw ongewenste gasten.

Eigenaar Wilko Korthuis wordt er moedeloos van. En boos ook. „Iedere keer zijn er twee of drie lampen weg. De reservelampen zijn op en ze zijn niet meer te krijgen. Dat betekent dat ik een hele nieuwe serie aan moet schaffen. Aan de voorkant hebben we al nieuwe verlichting moeten zetten. En de kosten komen allemaal op mijn eigen bordje. Totaal zit het inmiddels denk ik rond de 1200 euro.”

Hij vindt het onbegrijpelijk dat mensen hem in deze zo al zware financiële periode ook nog eens dit aan doen. „Dat ze ons hier in deze tijd mee op durven zadelen, ongelooflijk. Ze nemen gewoon de hele lantaarns mee. Ze boren ze los, knippen ze bij de stroom af, gooien ze waarschijnlijk in de achterklep en rijden weg. Als ik ze gezien had, was ik er wel even naartoe gerend en had ze zéér onaardig aangesproken. Het eerste wat ik nu ga doen, is een slagboom plaatsen. Ja, ik heb tweemaal aangifte gedaan, maar je bereikt er zo weinig mee.”

‘Ene weekend is het rennen en vliegen, het andere weekend zit je te wachten’

Korthuis vindt het zwaar om de coronaperiode door te komen. „Het ene weekeinde is het rennen en vliegen en het andere weekeinde zit je op de telefoontjes te wachten. Maar zo verdienen we in ieder geval nog iets. Alsjeblieft, laat de boel weer opengaan. Het maakt mij niet uit voor hoeveel man, maar dan is er in ieder geval weer wat levendigheid. Maar ik heb mijn verwachtingen al flink getemperd, hoor. Veel mensen zitten in hetzelfde schuitje. Maar dat je dan in deze tijd ook nog eens binnen een jaar een paar keer bestolen wordt, is wel iets om boos over te worden, ja.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
Instagram