Cassandra Stroeve (links) werkt als locatiemanager voor Spoedtest.nl in Meppel. Normaliter werkt ze in de horeca in Steenwijkerland.

Cassandra Stroeve werkt normaal in een café in Willemsoord. Nu werkt ze voor Spoedtest in Meppel: 'Dit geeft weer een reden om iedere dag vroeg uit bed te komen'

Cassandra Stroeve (links) werkt als locatiemanager voor Spoedtest.nl in Meppel. Normaliter werkt ze in de horeca in Steenwijkerland. Foto: Daan Prest

In de Hoofdstraat in Meppel is sinds afgelopen weekend Spoedtest.nl geopend. Hier kunnen mensen zich laten testen op het coronavirus, dat kan via een sneltest of een PCR-test.

De locatiemanager voor Meppel is Cassandra Stroeve. Normaliter staat ze achter de bar bij Café de Zwetser in Steenwijk, of helpt ze mee in Eetcafé de Steen in Willemsoord, waar haar ouders de eigenaar van zijn. „Ik help mee in de bedrijfsvoering. Sinds kort ben ik er mede-eigenaar.” Maar door het coronavirus ligt het werk voor de horeca grotendeels plat. „Ik was het niets doen wel aardig zat”, bekent Cassandra Stroeve.

Dus ging ze op zoek naar werk. Ze zag online een advertentie voorbijkomen voor Spoedtest dat in Meppel wilde beginnen. Ze hapte toe. „Zaterdag hebben we training gehad, zondag zijn we voor het eerst opengegaan voor mensen die zich wilde laten testen.”

Spoedtest is een landelijke keten, met het hoofdkantoor in Amsterdam. Een paar maanden geleden is het begonnen, maar inmiddels kent het al zo’n veertig locaties. „We kijken voor nieuwe locaties naar strategische plekken”, zegt Serge Stoop, woordvoerder van het bedrijf. „Meppel is een grote gemeente, waarvan we denken dat er vraag is, ook uit de regio.” In de omgeving zit het bedrijf verder in Zwolle, en Hoogeveen.

Hart ligt bij de horeca

Hoe leuk Cassandra het werk ook vindt voor Spoedtest - „En ik heb hele leuke collega’s” - haar hart ligt toch bij de horeca. „Het is wel de bedoeling als de horeca weer open mag, dat ik terugkeer naar De Zwetser en De Steen. Maar ik denk dat het nog wel een lange tijd kan duren. En als we weer open mogen, dan denk ik niet dat we meteen volledig open mogen. Dus zolang ik hier nog kan werken, blijf ik dat vooral doen. Dit geeft in ieder geval weer een reden om iedere dag vroeg uit bed te komen.”

De huidige werkzaamheden bestaan vooralsnog vooral uit het verzenden van mails naar bedrijven. „Informeren dat we hier nu zitten en dat ze bij ons terechtkunnen voor testen.” De eerste particuliere testen zijn al wel afgenomen, maar een volle agenda is er nog niet. „We zijn natuurlijk net gestart. Het moet nog even bekend worden dat we hier zitten.”

loading

Landelijk is dat wel anders. Daar merken ze bij Spoedtest een „flinke stijging” van het aantal testen. Anders dan bij de GGD, kan iedereen zich aanmelden voor een test - ook zonder klachten. Bij een negatieve uitslag bij een PCR-test wordt er ook een internationaal reiscertificaat gegeven. De uitslag hiervan volgt doorgaans op dezelfde dag en soms op de volgende dag, afhankelijk van tijdstip van de test. Bij de sneltest volgt binnen 30 minuten de uitslag. Omdat het een commerciële aanbieder is, moet er wel betaald worden voor de tests.

Spoedtest zit in Meppel gevestigd in de Hoofdstraat 79, in het voormalige pand van Bonita.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu