Vier gewonden door storm op weekmarkt Meppel (update)

Er bleef een ravage achter. Foto: Smits Creatieve Teksten

De storm heeft donderdagmorgen rond 06.00 uur huisgehouden op de markt in Meppel. Zes partytenten van groenteboer Wim Jansen uit Nieuwleusen vlogen de lucht en zijn volledig vernield. Vier mensen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis.


De schade voor Jansen bedraagt zo’n 15.000 euro. Drie van zijn personeelsleden verlieten met kneuzingen in onder meer schouder, borstbeen en knieën het ziekenhuis. Voor hen was de marktdag vroeg voorbij.

„Hen ben ik wel een poosje kwijt”, vreesde Jansen. Toen hij samen met zijn personeel zijn kraam rond 5.30 uur had opgezet, zette hij even de vrachtwagen weg. „Ik kwam terug en wist niet wat ik zag. Het was één chaos. Alles stond met ringen in de grond, maar zes partytenten van vier bij zes meter zijn naar de filistijnen. Het was allemaal net nieuw.”

Bakker Henk Bosscher uit Nijverdal werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Met een gehechte wondhoofd keerde hij terug op de markt. De scan wees uit dat er niet meer aan de hand is. Bosscher: „Ik had de klep van onze wagen nog net niet opengedaan. Het ging regenen en we schuilden even hier achter bij Wim Jansen. Plots kwam er een windhoos zo erg. Ik greep de tent en vloog mee de lucht. Gelukkig kan ik het nog navertellen, het had veel erger kunnen aflopen.”

„Het is een wonder dat er geen doden zijn gevallen”, zegt een marktkoopman. „Het is een geluk bij een ongeluk dat het zo vroeg op de dag was.”

Marktmeester Bennie Mulder wil op de gebeurtenis nog geen commentaar geven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu