Grote zaal van bioscoop Luxor in Meppel tijdelijk dicht om zestig speakers te installeren

De grote zaal gaat misschien in het voorjaar van 2020 twee weken dicht. Foto: Martijn Bijzitter

Albert Jan Vos, exploitant van de bioscoop in Meppel, overweegt in het voorjaar van 2020 de grote zaal twee weken te sluiten, gedeeltelijk te strippen, om zestig nieuwe speakers aan te brengen.

Toen Albert Jan Vos en Gerrit Doorn directeur waren van de JT-bioscopen introduceerden zij de meest optimale, maar kostbare geluidstechniek voor films onder de naam Dolby Aston. Zij werkten met het Amerikaanse wereldconcern Dolby International samen aan de ontwikkeling van de meest innovatieve en ideale bioscoopzaal: Dolby Cinema.

De combinatie van supergeluid, ultramoderne projectoren en optimale omstandigheden om zonder enige afleiding naar films te kijken, werd door hen geïntroduceerd in twee bioscopen in Eindhoven en Hilversum. JT had onder andere bioscopen in Hoogeveen en Steenwijk en werd in 2014 overgenomen door het Britse concern Vue.

Spijt

Tijdens de ontwikkeling van de plannen voor de nieuwe Meppeler bioscoop vond Albert Jan Vos dit superieure geluidssysteem te hoog gegrepen voor het Luxor Theater. Daar heeft hij nu spijt van.

,,Het geluid is nu ook fantastisch, maar iets in me zegt dat ik het optimale ook in Meppel aan ons publiek moet aanbieden. Dan maar een tijdje dicht.''

Volgens Albert Jan Vos worden er de komende jaren nieuwe voorzieningen in de bioscoopzalen gepresenteerd. De luxueuze stoelen zijn een aanzet daartoe. ,,De volgende stap zijn verwarmde stoelen, misschien een koelkastje erbij en een nog betere verduistering van de zalen, waarin je je als bioscoopbezoeker volledig kunt concentreren op de film.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel