Honderdjarige Kier Brul krijgt waardig afscheid. Tamboers illustreren zijn jarenlange betrokkenheid bij drumbands in Meppel en omgeving

Een waardig afscheid vandaag voor Kier Brul. De Meppeler, zoon van de onder oud-Meppelers zeer bekende politiebrigadier Brul, overleed vorige week woensdag op 100-jarige leeftijd.

Tot kort voor zijn overlijden stapte de hoogbejaarde Kier Brul, die zijn hele leven bij Gist-Brocades werkte en in het begin van deze eeuw zijn echtgenote Marie verloor, nog dagelijks op de fiets voor een tochtje door ‘zijn’ stad of door de regio. Brul, vader van drie zoons en zeven dochters, was vooral in de muziekwereld een graag gezien persoon. Zo was hij jarenlang instructeur van drumbands in Meppel, Nijeveen, Ruinerwold en Wanneperveen. Met Apollo in de Wijk veroverde druminstructeur Kier Brul zelfs het Nederlands kampioenschap. Het leverde hem bij die vereniging de titel ere-instructeur op.

loading

Kinderen en kleinkinderen namen dinsdagmiddag op de begraafplaats in Meppel afscheid van hun vader en opa. Door de maatregelen in verband met corona konden de achterkleinkinderen en hun kinderen niet aanwezig zijn bij het afscheid van hun overgrootopa en betovergrootopa. Brul werd onder begeleiding van zijn kinderen op een zogenaamde handkoets door een door de kleinkinderen gevormde erehaag naar zijn laatste rustplaats begeleid. De rouwstoet werd voorafgegaan door vier tamboers van de Wijker muziekvereniging Apollo.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel