Snelle daling van coronapatiënten in Isala en dus wordt cohortafdeling gesloten

Het Isala-ziekenhuis in Zwolle. Foto: Wikimedia Commons

Isala heeft de cohortafdeling buiten de intensive care gesloten. Het aantal coronapatiënten in de Isala-ziekenhuizen neemt namelijk snel af.

„Ik ben blij dat het zo goed gaat en dat wij weer patiënten kunnen gaan helpen die al heel lang wachten op een operatie”, zegt Ina Kuper, lid van de Raad van Bestuur. Patiënten met corona die nu worden opgenomen op de verpleegafdeling, komen nu te liggen in een isolatiekamer.

Op de cohortafdeling lagen patiënten die besmet waren met het coronavirus, zodat ze gescheiden zijn van de andere patiënten. Zodra ze na 7 dagen geen klachten meer hebben voor 24 uur en 48 uur geen koorts meer hebben, werd de isolatie opgeheven en werden ze geplaatst naar een gewone verpleegafdeling, of konden ze naar huis.

Isala bereidt zich ondertussen voor op het uitbreiden van de reguliere zorg en het inhalen van operaties. „Dat gaat nog veel inspanning kosten”, waarschuwt Ina. „Het is dan wel andere zorg, toch gaat dit ook medewerkers en artsen raken die al veel voor de kiezen hebben gehad de afgelopen maanden. Daarom is het belangrijk dat iedereen een goede zomer heeft en kan uitrusten, zodat wij na deze zomermaanden weer verder kunnen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel