Meppel 76 jaar bevrijd. Leerlingen Reestoeverschool leggen bloemen bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark

Reestoeverschool herdenkt de bevrijding van Meppel. Foto: Martijn Bijzitter

Leerlingen van de Reestoeverschool in Meppel legden dinsdag 13 april bloemen bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark ter ere van de bevrijding van de stad 76 jaar geleden.

De Reestoeverschool heeft het monument in het Wilhelminapark geadopteerd.

loading

De bevrijdingsdag kon vanwege de coronamaatregelen niet zo worden gevierd als normaal. Om de dag toch niet zomaar voorbij te laten gaan werd er iets anders georganiseerd. Oud-leraar Wim Sagel verzorgde gastlessen aan de groepen 7 en 8. Hierna maakte hij samen met de kinderen een wandeling naar het park en de fluistersteen bij het station.

loading

De Reestoeverschool werkt in de maanden april en mei aan het thema de Tweede Wereldoorlog. Zo wordt er gelezen in de Anne Frankkrant en kijken de leerlingen de film Oorlogswinter. In andere jaren gaan de leerlingen naar de herdenking in het Rosarium met alle groepen 8 van het basisonderwijs in Meppel.

De bevrijdingsdag van Meppel valt dit jaar samen met de Nationale Buitenlesdag. De Reestoeverschool besloot deze twee zaken te combineren. Daarom werd begonnen met een gastles waarna een wandeling volgde langs enkele huizen en plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel