Meppel City Run gaat virtueel. 'We hopen zoveel mogelijk mensen sportief op de been te krijgen'

De Meppel City Run wordt dit jaar digitaal gehouden. Er is een afstand: 4mijl. Lopen kan op een eigen parcours. Foto: Leo de Harder

De Meppel City Run krijgt dit jaar een virtuele editie. Lopers kunnen de afstand van 4 mijl afleggen op een eigen parcours.

Hardlopers kunnen op 28, 29 of 30 mei meedoen met de virtuele Meppel City Run. De organisatie heeft gekozen voor één afstand: de populaire 4 mijl. Middels een app worden de resultaten vastgelegd. Er zijn bekers voor de snelste drie dames en heren in het klassement.

„Door te kiezen voor drie dagen, zorgen we voor maximale spreiding van de lopers”, vertelt Wiebo Walstra namens de organisatie. „Deelnemers kunnen de afstand volbrengen op een eigen parcours. We hopen hiermee zoveel mogelijk mensen sportief op de been te krijgen.”

‘Belangrijk dat er iets sportiefs wordt georganiseerd’

De organisatie hoopt op minimaal 400 lopers. Dat is een fractie van het aantal mensen dat normaal gesproken aanhaakt bij het loopevenement door de straten van Meppel. Dan zijn er ruim 1600 mensen op de been. „Maar we vinden het belangrijk dat er weer wat sportiefs wordt georganiseerd. Voor alle mensen die willen werken aan hun fysieke en mentale gezondheid. Daarnaast missen veel recreatieve lopers een doel. We hopen dat dit een zetje is om weer in beweging te komen en een mooi persoonlijk resultaat neer te zetten.”

Hardlopers kunnen gebruikmaken van de app op de telefoon om hun tijd te registreren. Zij zijn tijdens de loop ook digitaal te volgen, zo vormen de mensen thuis het virtuele publiek. Deelnemers die liever hun hardloophorloge gebruiken, kunnen hun resultaat achteraf uploaden via de app. De uitslagen worden allemaal opgenomen in het klassement.

Digitaal startnummer

Meedoen aan de virtuele editie van de Meppel City Run is gratis. Mensen krijgen digitaal een startnummer toegestuurd en achteraf ontvangen zij een certificaat. Er is voor gekozen om een goed doel te ondersteunen. Deelnemers kunnen een vrijwillige donatie doen voor jeugdfonds sport en cultuur in Meppel.

Inschrijven kan vanaf 1 mei via de website van de Meppel City Run .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel